Dogma

Brouwerijnaam BrewDog plc
Land / Regio Schotland / Aberdeenshire
Bierstijl Scotch Ale / Wee Heavy
Alcoholpercentage 7.4% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 03-04-2015Dit bier is een bier van de bierstijl Scotch Ale / Wee Heavy en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door BrewDog plc..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een gebrande moutachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een chocoladeachtige geur. De smaak van het bier is honingzoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een koffieachtige boventoon en verder komt er een waterachtig en honingachtig gevoel naar voren in de mond.