DAVO Tripel

Brouwerijnaam DAVO Bieren
Land / Regio Nederland / Overijssel
Bierstijl Belgian Tripel
Alcoholpercentage 8.5% vol.
Schenktemperatuur 7 ºC.
IBU/EBU 28
EBC 14
Barcode

Beschrijving gemaakt op 21-11-2013Dit bier is een bier van de bierstijl Belgian Tripel en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door DAVO Bieren. Het bier wordt gebrouwen met/op de brouwinstallaties van .

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur tweeschijn donker blond en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een licht prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een kruidachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een gistachtige geur. De smaak van het bier is honingzoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een banaanachtige boventoon en verder komt er een karamelachtig gevoel naar voren in de mond.