Murphy's Irish Red

Brouwerijnaam Heineken Ireland Ltd
Land / Regio Ierland / Munster
Bierstijl Red Ale - Irish
Alcoholpercentage 5.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode Is niet vermeld op de fles.

Beschrijving gemaakt op 26-01-2005Dit bier is een bier van de bierstijl Red Ale - Irish en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Heineken Ireland Ltd..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder robijnrood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige licht bruine structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een karamelachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een rood fruitachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een licht hoppigbitter. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een toffeeachtig en metaalachtig gevoel naar voren in de mond.