Guinness Special Export

Brouwerijnaam St James's Gate Brewery
Land / Regio Ierland / Leinster
Bierstijl Stout - Foreign / Export
Alcoholpercentage 8.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 09-07-2017Dit bier is een bier van de bierstijl Stout - Foreign / Export en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door St James's Gate Brewery..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder zwart en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige licht bruine structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim niet wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas weinig koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een chocoladeachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een laulierachtige boventoon en verder komt er een chocoladeachtig en waterachtig gevoel naar voren in de mond.