Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel

Brouwerijnaam Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
Land / Regio Duitsland / Beieren
Bierstijl Dunkelweizen
Alcoholpercentage 5.3% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 02-11-2015Dit bier is een bier van de bierstijl Dunkelweizen en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder koperbruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne licht bruine structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een banaanachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een licht banaanachtige boventoon en verder komt er een karamelachtig en vanilleachtig gevoel naar voren in de mond.