Jackhammer

Brouwerijnaam Opener Bier
Land / Regio Nederland / Noord-Brabant
Bierstijl Barleywine - English
Alcoholpercentage 10.0% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU 27
EBC 40
Barcode

Beschrijving gemaakt op 06-02-2020Dit bier is een bier van de bierstijl Barleywine - English en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Opener Bier..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige cremeachtige structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een rozijnenachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een karamelachtige geur. De smaak van het bier is zoet/zuur en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een karamelachtige boventoon en verder komt er een rozijnenachtig en metaalachtig gevoel naar voren in de mond.