Maja

Brouwerijnaam Hair of the Dog Brewing Company
Land / Regio Verenigde-Staten / Oregon
Bierstijl Barleywine - American
Alcoholpercentage 10.8% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 04-01-2020Dit bier is een bier van de bierstijl Barleywine - American en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Hair of the Dog Brewing Company..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur troebel amberachtig en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige witte structuur, die instabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een whiskyachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een rozijnenachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een hoppigbitter. De nasmaak heeft een whiskyachtige boventoon en verder komt er een mapple siroopachtig en vanilleachtig gevoel naar voren in de mond.